MENU

Bogor en tB projects ontwikkelen 12 patiowoningen in het centrum van Zierikzee

Bogor Projectontwikkeling B.V. en tB projects ontwikkelden in een uitstekende samenwerking met de gemeente Zierikzee een passend bouwplan met levensloopbestendig wonen in de binnenstad van Zierikzee. Het bouwplan met de naam Janneveste omvat 12 patiowoningen rondom een fraai hofje binnen de Veste van Zierikzee. Na een 1e introductie van het bouwplan op de voorloopwebsite www.janneveste.nl zijn de reacties nu al zeer positief.

De patiowoningen worden gebouwd op de plek van de voormalige LnO drukkerij aan de Jannewekken. Hier ontstaat een kleine woongemeenschap rondom een centraal groen binnenhof met eigen parkeergelegenheid. De woningen beschikken allemaal over een badkamer en slaapkamer op de begane grond, naast een verdieping met 2-3 slaapkamers en optioneel een tweede badkamer.

Deze combinatie maakt dat levensloopbestendig én duurzaam wonen voor een brede doelgroep mogelijk is binnen de prachtige Veste van Zierikzee, ook voor gezinnen! Alle woningen beschikken daarbij over een binnentuin, 1 of 2 privé parkeerplaatsen en zijn vrijwel energieneutraal.

De architect van het plan (EVE architecten) liet zich inspireren door de monumentale omgeving van de binnenstad. Zo ontstaat ook voor de omgeving een ware metamorfose – van een drukkerij naar een prachtig hofje – het plan Janneveste gaat straks naadloos over in haar historische omgeving.