MENU

Bogor en Dunavast starten met de bouw van 20 zorgappartementen in Oegstgeest

Dinsdag 1 juni heeft wethouder P.A. Glasbeek van de gemeente Oegstgeest het startsein gegeven voor de bouw van een Martha Flora zorgvilla met 20 zorgstudio’s. De bouw van de zorgvilla wordt verzorgd door Kwadraat Bouw uit Leerdam. 

Wethouder Glasbeek refereerde in zijn toespraak naar de relatief kleine oppervlakte per hoofd van de bevolking in een gemeente als Oegstgeest en de behoefte om een gedifferentieerd aanbod in de gemeente te realiseren. De realisatie van een zorglocatie in de nieuwbouwwijk ‘park Duivenvoorde’ past uitstekend in deze strategie. 

In de zorgvilla zijn diverse gemeenschappelijke ruimten opgenomen en 20 individuele zorgstudio’s, zodat bewoners zich in alle privacy kunnen terugtrekken. De nieuwe zorgvilla voor Martha Flora vormt een uitstekende aanvulling op de toenemende vraag voor waardevolle huisvesting en onderscheidende zorg bij dementie in het hoger segment. 

De bouw van de zorgvilla neemt ongeveer een periode van een jaar in beslag. In het voorjaar van 2022 worden de 20 zorgappartementen opgeleverd aan de gebruiker Martha Flora.