MENU

Bogor verkoopt ruim 20 miljoen investeringsvolume in Alphen aan den Rijn aan MN

Op 22 oktober tekenden Bogor Projectontwikkeling en MN, namens pensioenfonds PMT, de koopovereenkomst van de ontwikkeling aan de Ambonstraat in Alphen aan den Rijn. Bogor ontwikkelde op de al een aantal jaren bij haar in eigendom zijnde locatie een aangepast bouwplan. Het nieuwe plan omvat 60 huurappartementen waarvan het grootste deel in de vrije sector. Het investeringsvolume bedraagt ruim 20 miljoen.

Het project dat ontworpen is door Kolpa Architecten omvat totaal 60 huurappartementen verdeeld over 5 woonlagen in een carré vormgegeven zijn. Op de hoek van de Prins Bernhardlaan is daarbij een marktante toren gesitueerd met 9 woonlagen waarin de grotere appartementen zijn opgenomen. Hier bevindt zich ook de centrale entree van het gebouw met elementen van het mozaïek van de voormalige Salvatorikerk. De invulling kenmerkt zich door een diversiteit aan woningtypes en oppervlaktes, waarbij alle woningen de beschikking hebben over een privé buitenruimte. In parkeren is voorzien door middel van een stallingsgarage in de kelder voor bewoners en diverse openbare parkeerplaatsen rondom het gebouw.

Gemeente Alphen aan de Rijn: “Zowel de Salvatorikerk als het uitvaartcentrum op locatie staan nu al jaren leeg. De panden staan te verloederen. Met het aangepaste bouwplan wordt na jaren van leegstand eindelijk een gebouw gerealiseerd dat recht doet aan deze prominente plek. De huurappartementen voorzien in de behoefte van het tekort aan woningen in de krappe woningmarkt”, aldus de gemeente.

Bire Real Estate trad op als adviseur namens MN en BVR Bouw uit Gorinchem is verantwoordelijk voor de realisatie van het project. De investering wordt toegevoegd aan de vastgoedportefeuille van pensioenvoorziener PMT. De sloop en bouw starten in het vierde kwartaal van 2021.